

| Ingredience: | |
| jehněčí krk | 400 g |
| mrkev | 1 ks |
| menší petržel | 1 ks |
| celer | 1/8 ks |
| cibule | 1 ks |
| rajský protlak | 1 lžička |
| vývar | 1/2 l |
| kvalitní bílé víno | 250 ml |
| máslo | 2 lžíce |
| cukr | 1 lžička |
| nové koření | pár kuliček |
| bobkový list | 1 ks |
| celý pepř | pár kuliček |
| tymián | snítka |
| jalovec | pár kuliček |
| sůl | dle chuti |
| světlá jíška | dle potřeby |
| perník na strouhání | dle chuti |
Zvěřina a víno k sobě jednoznačně pasuje. Většinou se však kombinuje s červeným vínem, proč ale nezkusit přidat bílé?
Maso si nakrájíme na větší kusy stejně jako zeleninu, osolíme jej a opepříme. Na másle opečeme zeleninu s cibulí, přidáme protlak, cukr a koření. Maso, pak zalijeme vínem, necháme odvařit a zalijeme vývarem. Vše dusíme do měkka. Když je vše měkké, nastrouháme do omáčky perník (1 polévkovou lžíci) a zahustíme dle potřeby jíškou.
Podáváme s knedlíkem.
Podrobné info: