Pažitka
Název:

Jelení ragú

pomalý hrnec


Jelení ragú


Ingredience:
Ingredience:
jelení kýta600 g
slanina150 g
cibule2 ks
sádlo2 lžíce
česnek4 stroužky
sušené brusinky50 g
mrkev3 ks
suché červené víno200 ml
zvěřinový vývar200 ml
sůl dle chuti
pepř špetka
mletá paprika špetka
Postup přípravy:

Základem úspěchu je vařit dlouho a pomalu - to je tajemství úspěchu.

Maso nakrájíme na kostky cca 2x2 cm, osolíme, opepříme a vše promícháme. Rozehřejeme si sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak podlijeme vínem a dusíme. Když je maso poloměkké, přilijeme vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky a dusíme do měkka.

Nebo jako já - rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme nakrájenou cibuli a vše osmažíme. Přidáme maso, prolisovaný česnek a smažíme. Pak přendáme do pomalého hrnce, přilijeme víno, vývar, přidáme mrkev nakrájenou na špalíky, brusinky zapneme na stupeň I asi na 6 - 7 hodin.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno