Pažitka
Název:

Jelení steak s liškami a zeleným pepřem


Jelení steak s liškami a zeleným pepřem


Ingredience:
jelení roštěná400 g
drcený jalovec špetka
drcený pepř špetka
sůl špetka
olej trochu
Omáčka:
naložený zelený pepř2 lžíce
lišky hrst
bílé víno100 ml
smetana na vaření150 ml
máslo kousek
sůl špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Znovu jeden recept, který si najde jistě své obdivovatele.

Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno