jelení roštěná | 400 g |
drcený jalovec | špetka |
drcený pepř | špetka |
sůl | špetka |
olej | trochu |
Omáčka: | |
naložený zelený pepř | 2 lžíce |
lišky | hrst |
bílé víno | 100 ml |
smetana na vaření | 150 ml |
máslo | kousek |
sůl | špetka |
Ingredience: |
Znovu jeden recept, který si najde jistě své obdivovatele.
Maso nakrájíme na plátky, cca 2cm vysoké, potřeme je lehce olejem a posypeme drceným jalovce a pepřem. Necháme hodinu odležet při pokojové teplotě.
Vhodnou pánev rozpálíme na vysokou teplotu a steaky na ní zprudka opečeme z obou stran. Každou stranu cca 2 minuty. Maso vyjmeme a udržujeme teplé.
Do výpeku přidáme kousek másla a na něm orestujeme lišky, nemusíme dlouho, tak 5 minut. Přidáme zelený pepř, víno, necháme trochu odpařit a nakonec vlijeme smetanu. Prohřejeme a dochutíme. Maso osolíme až nyní, naservírujeme a podáváme s omáčkou.