Pažitka
Název:

Jemná bramborová polévka


Jemná bramborová polévka


Ingredience:
Ingredience:
velké brambory4 ks
cibule1 ks
slanina80 - 100 g
smetana100 ml
vývar1,5 l
máslo nebo olej dle potřeby
hladká mouka2 lžíce
mletá sladká paprika1 lžička
bobkový list2 ks
nové koření5 kuliček
sůl dle chuti
čerstvě mletý pepř dle chuti
medvědí česnek dle chuti
Postup přípravy:

Dneska jsem potřebovala nějakou rychlou polévku, na zeleninovou nebyla chuť a brambor mám ještě plný pytel, tak padla volba na bramborovou. Je zjemněná smetanou a třeba s chlebem vydá za hlavní chod.

Nejprve na kousku másla orestujeme cibulku se slaninou, cibuli ne dohněda, jen zlehka. Zaprášíme hladkou moukou, osmahneme, zasypeme paprikou, přidáme na kostky nakrájené brambory a zalijeme vývarem. Důkladně rozmícháme, osolíme, vhodíme koření a vaříme do změknutí brambor. Nakonec vlijeme smetanu a prohřejeme. Dochutíme čerstvě mletým pepřem. Pokud máte medvědí česnek, určitě ho tam nakonec posekejte, ale už nevařte.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno