Pažitka
Název:

Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou


Jemná cuketová omáčka s gorgonzolou


Ingredience:
menší cuketa1 ks
gorgonzola (o něco méně třeba nivy která je slanější)80 - 100 g
jarní cibulka2 ks
slanina nebo šunka5 plátků
mléko nebo smetana na vaření100 ml
česnek2 stroužky
čerstvá bazalka hrstka
máslo kousek
sůl špetka
pepř špetka
Ingredience:
Postup přípravy:

Omáčka, která se skvěle hodí k těstovinám či masu....

Cibulky, slaninu a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi nejprve orestujeme slaninu, poté přidáme bílé části cibulek, necháme zesklovatět a pak přihodíme kostičky cukety. Osolíme, opepříme a cca 5 minut mícháme a restujeme. Podlijeme asi 100ml vody nebo zeleninového vývaru a dusíme doměkka. Asi 2 minutky před dovařením do směsi rozmačkáme česnek a dáme i zelené části cibulek. Poté vše rozmixujeme tyčovým mixérem, do požadované hustoty naředíme mlékem nebo smetanou, rozdrobíme do omáčky gorgonzolu a necháme ji zcela rozpustit. Nakonec vmícháme posekanou bazalku.

Poznámka:
Omáčka se hodí třeba na těstoviny, a kdo chce, přidá si i kus masa 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno