

| Ingredience: | |
| čerstvě mleté kuřecí maso | 1 kg |
| vejce | 1 ks |
| zakysaná smetana | 2 vrchovaté lžíce |
| menší cibule | 1 ks |
| sušený česnek | 1 lžička |
| uzená paprika | 1 lžička |
| mleté nové koření | 1 lžička |
| mletý kardamom | 1/2 lžičky |
| římský kmín | 1/2 lžičky |
| hladkolistá petržel | hrst |
| máslo | kousek |
| olivový olej | trochu |
| sůl | dle chuti |
| drcený pepř | dle chuti |
Tak trochu kompromis chutí. Trocha z arabského světa, špetka českých vůní a v rámci primal pravidel..
Na pořádné lžíci másla zesklovatíme drobně pokrájenou cibuli, pak přidáme všechna koření a necháme rozvonět.
Kuřecí maso šoupneme do foodprocesoru, přidáme drobně pokrájenou hladkolistou petržel, cibulovou směs, vejce, zakysanou smetanu a pomocí nožů vše spojíme v hladkou a jemnou směs, kterou dochutíme solí a pepřem.
Vzniklou hmotu urovnáme do formy na pečení, kterou jsme vytřeli olivovým olejem a při 180 stupních zhruba hodinku pečeme.
Podrobné info: