Pažitka
Název:

Jemná omáčka ze žampionů a pažitky

vegetariánský recept


Jemná omáčka ze žampionů a pažitky


Ingredience:
Ingredience:
máslo50 g
hladká mouka1 lžíce
mléko250 ml
malá cibulka1 ks
žampiony200 g
nasekaná petržel1/2 lžíce
nasekaná pažitka1/2 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Hustá omáčka s jemnou chutí vhodná k pořádnému kusu masa.

Cibuli nakrájíme najemno. K kastrůlku rozehřejeme máslo a dáme na něj orestovat cibulku. Když začne zlátnout přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme mlékem, promícháme a přivedeme do varu. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené žampiony a pažitku s petrželí. Velmi zvolna vaříme asi 30 minut. Pak rozmixujeme ponorným mixerem dojemna. Kdo chce mít omáčku opravdu jemnou, ještě propasírujeme přes cedník.

Servírujeme k masu, jako doprovod.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno