Pažitka
Název:

Jemná šafránová omáčka na těstoviny


Jemná šafránová omáčka na těstoviny


Ingredience:
kuřecí prso1 ks
šafrán10-12 blizen (malá špetička)
bílé víno nebo voda50 ml
mascarpone3 lžíce
smetana na vaření200 ml
česnek1 stroužek
čerstvá bazalka hrstka
sůl špetka
olivový olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Receptů je jak šafránu, ale omáček s ním už je poskromnu. Když se však rozhodnete, stojí to za to.

Minimálně na hodinu (raději více) namočíme šafrán do zahřátého vína nebo vody a necháme louhovat.
Maso nakrájíme na slabé proužky a osolíme. Opečeme je na olivovém oleji, poté vlijeme víno se šafránem a promícháme. Necháme malinko odpařit, vmícháme mascarpone a zalijeme smetanou. Vše provaříme, aby se mascarpone zcela rozpustilo. Dochutíme solí a vsypeme posekanou bazalku. Odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s těstovinami (já jsem použila tortellini).

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno