

| Ingredience: | |
| zralé avokádo | 1 ks |
| vařená vejce | 2 ks |
| lučina | 200 g |
| jarní cibulka | 2 ks |
| hořčice | 1 lžička |
| zakysaná smetana | 1 - 2 lžíce |
| citronová šťáva | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Všemožné pomazánky jsou u nás oblíbenou snídaní nebo i večeří, a protože nemáme rádi nudu (a to ani v jídle), snažím se vymýšlet stále nějaké nové kombinace. Tentokrát bylo třeba zpracovat přezrálé avokádo, takže vznikla tato pomazánka.
Uvaříme vejce a necháme zchladnout. Zralé a měkké avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. Dáme do misky, kde zakapeme citrónovou šťávou a vidličkou rozmačkáme na jemno. K tomu nastrouháme vařená vejce, přidáme lučinu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vidličkou utřeme v jemnou pomazánku. Přidáme ještě zakysanou smetanu na zjemnění a dáme vychladit do lednice. Podávat můžeme ozdobené jarní cibulkou.
Podrobné info: