Pažitka
Název:

Jemná vajíčková pomazánka s avokádem


Jemná vajíčková pomazánka s avokádem


Ingredience:
Ingredience:
zralé avokádo1 ks
vařená vejce2 ks
lučina200 g
jarní cibulka2 ks
hořčice1 lžička
zakysaná smetana1 - 2 lžíce
citronová šťáva dle chuti
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Všemožné pomazánky jsou u nás oblíbenou snídaní nebo i večeří, a protože nemáme rádi nudu (a to ani v jídle), snažím se vymýšlet stále nějaké nové kombinace. Tentokrát bylo třeba zpracovat přezrálé avokádo, takže vznikla tato pomazánka.

Uvaříme vejce a necháme zchladnout. Zralé a měkké avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžičkou vydlabeme. Dáme do misky, kde zakapeme citrónovou šťávou a vidličkou rozmačkáme na jemno. K tomu nastrouháme vařená vejce, přidáme lučinu, hořčici a nakrájenou jarní cibulku. Osolíme, opepříme a vidličkou utřeme v jemnou pomazánku. Přidáme ještě zakysanou smetanu na zjemnění a dáme vychladit do lednice. Podávat můžeme ozdobené jarní cibulkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno