Pažitka
Název:

Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou


Jesenný šalát z ružičkového kelu s jablkami a nivou


Ingredience:
Ingredience:
ružičkový kel370 g
jablká2 ks
syr Niva zlatá100 g
čerstva šťava z jabĺk1 dcl
med2 lyžice
olivový olej2 lyžice
dijonská hořčica1 lyžica
masla2 lyžice
celozrnného chleba2 plátky
jablčného octu1 lyžička
mletej škorice1 lyžička
Postup přípravy:

Recept ze soutěže Podzim s Whirlpoolem od Andrei Mackové.

Chlieb nakrájam na malé kocky. Maslo a 1 PL medu roztopím v malom kastróle a zaprášim škoricou.

V tejto zmesi obalím/premiešam kocky chleba a dám piecť do rúry vyhriatej na 180 °C, cca 3 -5 minút, do zlatista voňava.

Medzitým si umyjem ružičkový kel, očistím ho - vrchné lístky a hrubú časť dávam preč. Takto pripravený ho nakrájam na tenké prúžky. Pokrájaný kel zalejem marinádou pripravenou zo zvyšku medu, dijonskej  horčice, olivového oleja, jablčného octu a čerstvej jablkovej šťavy. Pridám jablká pokrájané na kocky, rozdrobím nivu.

Podávam s čerstvo upečenými medovo - škoricovými krutónmi, ktoré ešte poprášim škoricou.

Dobrú chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Macková

    zavřít okno