Pažitka
Název:

Jogurtová buchta s rybízem


Jogurtová buchta s rybízem


Ingredience:
bílý jogurt1 kelímek (150 g)
třtinový cukr (záleží na kyselosti ovoce)150 g
vejce3 ks
olej3 lžíce
pečící prášek2 lžičky
celozrnná mouka1,5 hrnečku
sůl špetka
ovoce (minimálně hrneček) dle uvážení
Ingredience:
Postup přípravy:

Tuhle jogurtovou buchtu jsem pekla už před pár týdny, když byla poslední sklizeň pozdního rybízu. Teď už asi rybíz doma nikdo mít nebude (aneb s receptem po funuse :D), tak mi přijdou jako fajn alternativa zmražené borůvky, ostružiny, maliny... Prostě co kuchyň/zahrádka/nejbližší supermarket dá :)

Doma nám došla celozrnná mouka, tak jsem pekla ze zbytku bezlepkové, ale vy použijte jakoukoliv. Do receptu uvedu mouku celozrnnou, ze které peče asi většina návštěvnic blogu, snad ty poměry budou vycházet :)
Recept je předělávkou ze stránky Crumbblog, jde fakt o rychlovku, kterou máte nachystanou do pěti minut. Protože kdo má čas se s buchtou crcat 20 min, že? :D

Postup:
Nejdříve ve velké míse smícháme jogurt, vajíčka, cukr a olej.

Následně přidáme mouku, kypřící prášek, špetku soli a důkladně rozmícháme.

Recept patří klasicky k těm rychlovkám, takže stačí přidat rybíz a je hotovo :D

Nalijeme na plech vystlaný pečícím papírem (nebo klidně do vymazaných formiček na muffiny, ale pozor, toho těsta nakonec bylo fakt dost a ještě vám nakyne, tak s tím počítejte :))
Dáme péct na 180°C na 40 min.

Buchta po vytažení bude vypadat nějak takhle :) Díky jogurtu patří spíš k těm mokřejším. Já ani mamka jsme si doslazovat nepotřebovaly, ale přítel - slaďoch- si tam nasypal ještě hromadu bílého cukru :D

Nutriční hodnoty na celou buchtu:
Energetická hodnota: 1594kcal/6671kJ
Bílkoviny: 36,6g
Sacharidy: 255,4g
Tuky: 46,9g
Vláknina: 8g

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Kim Hoangová

    zavřít okno