

| Ingredience: | |
| bílý jogurt | 250 g |
| špaldová mouka | 60 g |
| jáhlové vločky | 55 g |
| prášek do pečiva bez fosfát | 1/2 lžičky |
| třtinový cukr | 2 lžičky |
| vejce | 1 ks |
| sůl | špetka |
| rozpuštěné málo | 1 lžička |
| borůvky | dle chuti |
| zakysaná smetana | dle chuti |
Lívanečky jsou skvělé v tom, že jsou rychlé, dobré a můžete si na ně dá zrovna to, na co máte v tu chvíli chuť. U nás jsou oblíbené lívanečky s ovocem všeho druhu a zakysanou smetanou. Klasické lívanečky se mi, ale dělat nechtěly, tak jsem zkusila variantu s jáhlovými vločkami a jogurtem. Byl to moc dobrý výběr, protože jsem je ani nestačila dělat, jak rychle mizely.
V míse smíchejte jogurt s moukou, vločkami, kypřicím práškem, cukrem, vejci, solí a rozpuštěným máslem. Těsto nechte asi 20 minut odpočinout, jeho konzistence zhoustne a bude pomalu stékat ze lžíce. V lívanečníku či na pánvi vytřené máslem opékejte lívance dozlatova. Podávejte posypané borůvkami a se zakysanou smetanou.
Podrobné info: