

| Těsto: | |
| polohrubá mouka | 1 hrnek (250ml) |
| cukr krupice | 1/4 hrnku |
| vanilkový cukr | 1 ks |
| prášek do pečiva | 1 ks |
| celá vejce | 2 ks |
| bílý jogurt | 2 ks (á 150g) |
| kakao | 3 lžíce |
| rum | 3 lžíce |
| švestková povidla | 3 lžíce |
| Další ingredience: | |
| povidla | dle potřeby |
| smetana 33% | dle potřeby |
| smetana fix | dle potřeby |
Máte plány na víkend? Mám pro vás tip na dobrotu ke kávě, nebo čaji. Navíc i videorecept o tom, jak jsme dezertíky připravovali s Jirkou Sýkorou.
Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Kakaové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut (nutné zkusit špejlí, zda je upečeno). Koláč necháme vychladit a poté vyklopíme z formy.
Po vychladnutí nakrájíme koláč na plátky, je to jednoduché, protože se držíme zářezů od srnčího hřbetu (celkem 16 ks). Poté na tácek vyskládáme 8 kusů plátků, potřeme povidly a přiklopíme druhým plátkem. Nakonec již jen nastříkáme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a ozdobíme dle fantazie.
VENDY TIP! Na koláč můžeme po vychladnutí nalít čokoládovou polevu a pospat tím co máme rádi - oříšky, kokos, mandle, nebo nastrouhanou čokoládovou tyčinku. Takto připravený koláč můžeme servírovat samostatně, nejen na minidezerty.
Podrobné info: