Pažitka
Název:

Jogurtové minidezerty s povidly


Jogurtové minidezerty s povidly


Ingredience:
Těsto:
polohrubá mouka1 hrnek (250ml)
cukr krupice1/4 hrnku
vanilkový cukr1 ks
prášek do pečiva1 ks
celá vejce2 ks
bílý jogurt2 ks (á 150g)
kakao3 lžíce
rum3 lžíce
švestková povidla3 lžíce
Další ingredience:
povidla dle potřeby
smetana 33% dle potřeby
smetana fix dle potřeby
Postup přípravy:

Máte plány na víkend? Mám pro vás tip na dobrotu ke kávě, nebo čaji. Navíc i videorecept o tom, jak jsme dezertíky připravovali s Jirkou Sýkorou

Všechny ingredience umixujeme v hladké těsto. Kakaové těsto vylijeme do vymazané a vysypané formy (srnčí hřbet). Pečeme v předehřáté troubě na 180°C cca 30 minut (nutné zkusit špejlí, zda je upečeno). Koláč necháme vychladit a poté vyklopíme z formy. 

Po vychladnutí nakrájíme koláč na plátky, je to jednoduché, protože se držíme zářezů od srnčího hřbetu (celkem 16 ks). Poté na tácek vyskládáme 8 kusů plátků, potřeme povidly a přiklopíme druhým plátkem. Nakonec již jen nastříkáme šlehačkou vyšlehanou se ztužovačem a ozdobíme dle fantazie.

VENDY TIP! Na koláč můžeme po vychladnutí nalít čokoládovou polevu a pospat tím co máme rádi - oříšky, kokos, mandle, nebo nastrouhanou čokoládovou tyčinku. Takto připravený koláč můžeme servírovat samostatně, nejen na minidezerty. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno