

| Korpus: | |
| vejce | 3 ks |
| cukr krupice | 3 lžíce |
| hladká mouka | 50 g |
| kypřící prášek | 1 lžička |
| kakao | 30 g |
| olej | 2 lžíce |
| Náplň: | |
| bílý smetanový jogurt | 300 g |
| vanilkový Pribináček | 2 ks |
| smetana ke šlehání | 250 ml |
| vanilkový cukr | 2 ks |
| moučkový cukr | 150 g |
| rybíz | dle chuti |
| Granko | 2 lžíce |
| želatinový ztužovač | 1 ks |
Dort nejlépe chutná pěkně vychlazený.
Celá vejce šleháme. Přidáváme cukr a šleháme do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přilijeme olej. Promícháme a těsto vlijeme do dortové formy (20 cm) kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 15 minut (zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
Když je korpus chladný, tak si dáme do mísy jogurt, Pribináčky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme - stačí metlou. Ušleháme si dotuha šlehačku a podle návodu připravíme želatinový ztužovač. Jogurtovou směs smícháme se šlehačkou a želatinou, přidáme rybíz, lehce promícháme a nalijeme na korpus.
Povrch posypeme Grankem a dozdobíme rybízem.
Dáme ztuhnout do lednice - nejlépe přes noc.