Pažitka
Název:

Jogurtový dort s rybízem


Jogurtový dort s rybízem


Ingredience:
Korpus:
vejce3 ks
cukr krupice3 lžíce
hladká mouka50 g
kypřící prášek1 lžička
kakao30 g
olej2 lžíce
Náplň:
bílý smetanový jogurt300 g
vanilkový Pribináček2 ks
smetana ke šlehání250 ml
vanilkový cukr2 ks
moučkový cukr150 g
rybíz dle chuti
Granko2 lžíce
želatinový ztužovač1 ks
Postup přípravy:

Dort nejlépe chutná pěkně vychlazený.

Celá vejce šleháme. Přidáváme cukr a šleháme do světlé pěny. Přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a kakaem. Přilijeme olej. Promícháme a těsto vlijeme do dortové formy (20 cm) kterou jsme si vystlali pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180°C asi 10 - 15 minut (zkoušíme špejlí). Korpus necháme vychladnout.
Když je korpus chladný, tak si dáme do mísy jogurt, Pribináčky, moučkový cukr, vanilkový cukr a vymícháme - stačí metlou. Ušleháme si dotuha šlehačku a podle návodu připravíme želatinový ztužovač. Jogurtovou směs smícháme se šlehačkou a želatinou, přidáme rybíz, lehce promícháme a nalijeme na korpus.
Povrch posypeme Grankem a dozdobíme rybízem.
Dáme ztuhnout do lednice - nejlépe přes noc.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno