Pažitka
Název:

Jogurtový koláč s drobenkou z ovesných vloček


Jogurtový koláč s drobenkou z ovesných vloček


Ingredience:
Ingredience:
bílý jogurt1 kelímek (150 g)
špaldová mouka1 kelímek
vícezrnná mouka1 kelímek
třtinový cukr1/2 kelímku
rozpuštěné máslo1/2 kelímku
prášek do pečiva bez fosfátů1 lžička
vejce1 ks
jablka2 ks
hruška1 ks
Drobenka:
ovesné vločky6 lžic
máslo3 lžíce
třtinový cukr2 lžíce
vícezrnná mouka2 lžíce
Postup přípravy:

Když dnes dorazila nečekaná návštěva, nejen že jsem se musela skoro převléknout z pyžama, protože ještě marodím, ale hlavně jsem neměla nic ke kávě, tak jsem musela sáhnout po našem osvědčeném rychlokoláči, aby k té kávě něco bylo. Určitě takový recept máte každá doma. U nás je jogurtový koláč moc oblíbený, protože je variabilní a vlastně pokaždé lze udělat jinak.

Předehřejte troubu na 180 stupňů. Nachystejte si drobenku. Smíchejte ovesné vločky, máslo, třtinový cukr a vícezrnnou mouku a vytvořte drobenku. Dejte na chvíli do lednice. Mezitím si okrájejte jablka a hrušku a buď na hrubém struhadle nastrouhejte, nebo nakrájejte na malé kostičky. Vyložte koláčovou formu pečícím papírem. Udělejte těsto na koláč. Odměrkou je kelímek od jogurtu. Smíchejte jogurt, obě mouky, cukr, máslo, kypřicí prášek a vejce. Těsto rozetřete do koláčové formy a poklaďte nastrouhanými jablky a hruškou. Drobenku nasypte na koláč. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů asi 20 - 30 minut, až drobenka zezlátne.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno