Pažitka
Název:

Kachní konfitované prsíčko


Kachní konfitované prsíčko


Ingredience:
Ingredience:
kachní prsa4 ks
čerstvě mletý pepř špetka
sůl špetka
tymián3 snítky
český česnek1 palice
kachní nebo vepřové sádlo podle velikosti pekáčku1 - 1,5 kg
Knedlíky:
starší houska10 ks
slanina100 g
vejce5 ks
čerstvá petržel hrstka
cibule1 ks
sádlo kousek
mléko0,5 l
Postup přípravy:

Několikahodinové dušení ve vlastní šťávě a tuku, to je to súprávné konfitování.

Do prsíček vetřeme utřený česnek se solí, tymiánem, pepřem a necháme uležet alespoň 24 hodin.

Poté je vložíme vedle sebe do malého pekáčku (čím menší bude, tím méně budete potřebovat sádla) a zalijete rozehřátým sádlem, aby byla všechna prsa ponořená. Vložíme do trouby na 130 stupňů tak na 4-5 hodin.

Před podáváním ještě opečeme na pánvi kůží dolů dozlatova.

Podáváme se špekovým knedlíkem a zelím nebo třeba s gratinovanými bramborami.

Knedlíky:
Na pánvi si na sádle osmažíme cibulku se slaninou a necháme vychladnout. Rohlíky nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme, zalijeme mlékem s rozšlehanými žloutky. Přidáme ušlehaný bílek a slaninu s cibulkou. Vytvoříme šišky a zabalíme do folie, kterou pořádně utáhneme a konce zavážeme (klidně můžeme dát i trochu česneku a nastrouhaný muškátový oříšek).

Knedlíky vaříme 20 minut a nezapomeneme folii párkrát propíchnout jehlou nebo párátkem.

Můžeme také utvořit koule a vařit v páře také 20 min.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno