Pažitka
Název:

Kachní prsa na medu a limetkách


Kachní prsa na medu a limetkách


Ingredience:
Ingredience:
kachní prsa2 ks
sojová omáčka1 lžíce
med1 lžíce
čerstvá limetková šťáva1/2 lžíce
hrubozrnná sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kachní maso v kombinaci s medem a limetkou je vynikající. Pokud máte rádi sladkokyselé chutě, určitě si přijdete na své. Tenhle recept musí chytit každého, to snad ani nejde jinak.

V misce si smícháme sojovku, limetkovou šťávu a med - promícháme.

U prsou nakrájíme kůži asi na centimetrové kostičky. Snažíme se nezakrojit do masa - vytekla by nám šťáva.

Rozpálíme pánev se silným dnem a dáme péct prsa - na sucho a kůží dolů. pečeme dokud není kůže zlatá a křupavá (asi 5 minut). Pak otočíme a necháme asi jen 2 minuty maso zatáhnout.  Pak vyjmeme a výpek vylijeme do mističky (večer si ho namažeme na chleba). Ubrouskem pánev vytřeme a nalijeme na ní směs sojovky s medem a limetkou. Vrátíme maso opět kůží nahoru a přikryjeme pokličkou. Dusíme si 5 minut. Záleží na výšce prsou a jak je máme rádi propečené. Nakonec lehce dosolíme hrubozrnnou solí. Nakrájíme na plátky a podáváme přelité šťávou.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno