Pažitka
Název:

Kachní prsa s medem a jablky


Kachní prsa s medem a jablky


Ingredience:
kachní prso2 ks
horká voda1 lžíce
med2 lžíce
sójová omáčka1 lžička
sůl špetka
velké jablko1 ks
šťáva z citronu1/2 ks
med dle chuti
máslo1 lžíce
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo by odolal kachničce, řekněte, kdo?

Do misky dáme horkou vodu, přidáme med, sójovou omáčku a špetku soli. Rozmícháme.
Kůži na prsou nakrájíme na čtverečky. Snažíme se neříznout do masa, aby nám nevytékala šťáva. Celá prsa potřeme marinádou a dáme na nasucho rozpálenou pánev kůží dolů. Pečeme dokřupava. Pak otočíme, stáhneme plamen a zvolna dopékáme. Uvnitř mají být prsa růžová a šťavnatá. Dohromady asi 8 minut - záleží na teplotě, velikosti prsou i na materiálu ze které je pánev.
Jablko nakrájíme na asi 1/2 cm silná kolečka, vykrojíme jádřinec, pokapeme citronem a potřeme medem. Na pánvi rozpustíme trochu másla a dáme opéct jablíčka.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno