

| Ingredience: | |
| kachní prsa s kůží | dle potřeby |
| sůl | špetka |
| čerstvě mletý pepř | špetka |
| Omáčka: | |
| výpek | dle potřeby |
| červené víno | 1,5 dcl |
| vývar | 2 dcl |
| šťáva z pomerančů | 2 ks |
| brusinky | 1 lžíce |
Kachní prsa jsou naprosto jednoduchá. na přípravu a vynikající na chuť.
Na prsou nechávám kůži, ale tu přebytečnou odstraním. Navrchu udělám mřížky, pozor neproříznout až do masa. Poté sůl, a čerstvě mletý pepř. Takto připravené maso na rozpálenou pánev bez oleje kůží dolů a po každé straně cca 3-4 min podle velikosti masa. Kůže by měla být zlatá. Po tom všem šupky do předehřáté trouby na 190°C zase tak cca 15 min. Tady se na mě nezlobte, že neuvedu čas přesně na minutu, záleží, jak to chcete propečené a také jaká je to "flákota". Omáčku si připravíme tak, že do výpeku naliju 1,5 dcl červeného vína (já pro 3 strávníky) 2dcl vývaru, šťávu ze dvou pomerančů a PL brusinek. Provařit, nechat zredukovat, případně zahustit. Není nutná tato rýže, můžete zvolit i jinou. Dobrou chuť.
Podrobné info: