Pažitka
Název:

Kachní prsa s pomerančovo-brusinkovou omáčkou, rýže tří barev


Kachní prsa s pomerančovo-brusinkovou omáčkou, rýže tří barev


Ingredience:
Ingredience:
kachní prsa s kůží dle potřeby
sůl špetka
čerstvě mletý pepř špetka
Omáčka:
výpek dle potřeby
červené víno1,5 dcl
vývar2 dcl
šťáva z pomerančů2 ks
brusinky1 lžíce
Postup přípravy:

Kachní prsa jsou naprosto jednoduchá. na přípravu a vynikající na chuť.

Na prsou nechávám kůži, ale tu přebytečnou odstraním. Navrchu udělám mřížky, pozor neproříznout až do masa. Poté sůl, a čerstvě mletý pepř. Takto připravené maso na rozpálenou pánev bez oleje kůží dolů a po každé straně cca 3-4 min podle velikosti masa. Kůže by měla být zlatá. Po tom všem šupky do předehřáté trouby na 190°C zase tak cca 15 min. Tady se na mě nezlobte, že neuvedu čas přesně na minutu, záleží, jak to chcete propečené a také jaká je to "flákota". Omáčku si připravíme tak, že do výpeku naliju 1,5 dcl červeného vína (já pro 3 strávníky) 2dcl vývaru, šťávu ze dvou pomerančů a PL brusinek. Provařit, nechat zredukovat, případně zahustit.  Není nutná tato rýže, můžete zvolit i jinou. Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Zdeněk Ernest

    zavřít okno