Pažitka
Název:

Kachní prsa s třešňovou omáčkou


Kachní prsa s třešňovou omáčkou


Ingredience:
kachní prso2 ks
hrubozrnná sůl (nejlépe kouřová) špetka
Omáčka:
vypeckované kompotované třešně i s nálevem200 g
červený vinný ocet1 lžíce
škrob1/2 lžičky
Ingredience:
Postup přípravy:

Šťavnatá kachna s netradiční omáčkou....

Kachní prsa očistíme a osušíme. Kůži nařežeme do čtverečků - neprořízneme maso, vytékala by šťáva. Osolíme. Rozpálíme nasucho pánev a dáme na ní prsa kůží dolů. Pečeme do křupava (cca 3 - 4 minuty). Pak snížíme teplotu, prsa obrátíme, pánvičku přiklopíme a zvolna dopékáme (4 - 5 minut). Po upečení prsa zabalíme do alobalu a necháme asi 5 minut odpočinout. Rozbalíme a podáváme.

Na omáčku si vypeckované třešně rozmixujeme i s nálevem, přidáme ocet a škrob. Metličkou rozmícháme a provaříme.

Časy při přípravě jsou orientační. Při uvedených časech je maso medium. Pokud chcete propečené, přidejte cca po jedné minutě z každé strany.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Václav Spal

    zavřít okno