Pažitka
Název:

Kachní prsa se zázvorovo-pomerančovou omáčkou


Kachní prsa se zázvorovo-pomerančovou omáčkou


Ingredience:
kachní prso2 ks
sůl špetka
Na omáčku:
pomerančovo-zázvorová marmeláda2 lžíce
ústřicová omáčka2 lžíce
sójová omáčka2 lžíce
rýžové víno nebo suché sherry2 lžíce
nastrouhaný zázvor1 lžička
česnek1 stroužek
škrob + voda na rozmíchání dle potřeby
Ingredience:
Postup přípravy:

Sladkokyselé chutě, které vás v doprovodu kachního masa mile překvapí.

Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk nám zůstane v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme. 
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno