kachní prso | 2 ks |
sůl | špetka |
Na omáčku: | |
pomerančovo-zázvorová marmeláda | 2 lžíce |
ústřicová omáčka | 2 lžíce |
sójová omáčka | 2 lžíce |
rýžové víno nebo suché sherry | 2 lžíce |
nastrouhaný zázvor | 1 lžička |
česnek | 1 stroužek |
škrob + voda na rozmíchání | dle potřeby |
Ingredience: |
Sladkokyselé chutě, které vás v doprovodu kachního masa mile překvapí.
Kůži na prsou nařežeme do mřížky, osolíme, položíme na mřížku do pekáče kůží nahoru a vložíme do rozpálené trouby na 220C. Pečeme z obou stran, dohromady cca 12 minut. Nakonec přepneme na gril a kůži dopečeme dokřupava. Všechen přebytečný tuk nám zůstane v pekáčku.
Mezitím si připravíme omáčku ze všech tekutých surovin, vlijeme do pánve, přidáme nastrouhaný zázvor a česnek, prohřejeme a přilijeme vodu se škrobem. Promícháme, prohřejeme.
Maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme do omáčky a hojně omáčkou obalíme. Pokud je potřeba, ještě zahřejeme.