Pažitka
Název:

Kachní prso na tymiánu s pečenou bramborou


Kachní prso na tymiánu s pečenou bramborou


Ingredience:
Ingredience:
kachní prso s kůží1 ks
tymián dle chuti
pepř čtyř barev (čerstvě mletý) špetka
mořská hrubozrnná sůl špetka
velká brambora (vařená den předem ve slupce tak 25 minut)1 ks
cibule1 ks
Postup přípravy:

Dokonale šťavnaté maso vonící po tymiánu.

Kachní prsa osušíme a velmi ostrým nožem nařežeme celou kůži na  kostičky. Při řezání dáváme pozor, aby nedošlo k proříznutí do masa. Takto předpřipravené kachní prso posypeme tymiánem, opepříme čerstvě mletým pepřem z obou stran a velmi vydatně i osolíme. Okořeněné a nasolené prso vložíme kůží na těžkou, silně rozpálenou pánev a opékáme cca 6 minut. Následně otočíme a opékáme přibližně 3 minuty. Poté vložíme do rozehřáté trouby na 160 stupňů na dalších 6 minut. Takto opečené kachní prso uchováme v teple přikryté alobalem a necháme dojít, aby se šťáva rozložila do celých prsou.  

Brambora:
Bramboru nařežeme na slabé plátky,ale pozor nesmíme proříznout. Do vzniklých řezů vkládáme nakrájenou cibuli na slabé plátky a vše pečeme v troubě na 180 stupňů do zlatova.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Milan Šesták

    zavřít okno