Pažitka
Název:

Kachní prso pokapané pomeranči


Kachní prso pokapané pomeranči


Ingredience:
kachní prso500 g
riccota / tvarohový sýr150 g
rozmarýn5 g
olej30 g
sůl10 g
pepř3 g
pomeranče150 g
Sambal Manis100 g
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo by neměl kachničku rád. Vidíte tu kůrčičku? To stojí za to!

Do kachního prsa uděláme vnitřní řez, abychom ho mohli lehce naplnit.
Do náplně jsem použil  riccotu, sůl, pepř, rozmarýn a lžíci olivového oleje.
Prsíčko opatrně rozřízneme  od strany na stranu a opatrně naplníme náplní.
Spíchneme párátkem, pokapeme pomerančem a dáme na rozpálenou pánev kůží dolu cca na 5min. Kůžičku nařežeme na malé kostičky.
Po té obrátíme prsíčko a necháme dalších 5 až 7 min.

Maso necháme odpočinout na teplé pánvičce a pak filujeme na malé plátky. Podáváme s bramborovou kačí a grilovanou zeleninou.

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Martin Lev

    zavřít okno