Pažitka
Název:

Kachní stehna s pomeranči a brusinkami pro děti od 1 roku


Kachní stehna s pomeranči a brusinkami pro děti od 1 roku


Ingredience:
Ingredience:
kachní stehna (jiná část kachny) dle potřeby
cibule1 ks
pomeranč1 ks
med1 lžíce
olej2 lžíce
sušené brusinky2 hrsti
brusinková marmeláda2 lžíce
sůl dle chuti
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Dobroty z jednoho pekáče jsou nejlepší! Rychlé, jednoduché a skvělé v tom, že chutě se krásně propojí a zintenzivní.

Pomeranč z jedné poloviny vymačkejte, druhou polovinu oloupejte a rozeberte na měsíčky. Pomerančovou šťávu smíchejte se lžící medu, dvěma lžícemi oleje a tymiánem na marinádu (pro dospělé můžete přidat i kapku něčeho ostřejšího, například koňaku), ve které "vykoupejte" maso. Maso také nezapomeňte osolit.

Pekáč vymažte (ideálně zcela nedietně kachním sádlem), přidejte na kostky nakrájenou cibuli, zbylý pomeranč, dvě hrsti brusinek a také marinované maso. Pokud chcete  kachnou péct rovnou i přílohu, můžete přidat i na kostičky nakrájené brambory. Dle potřeby případně ještě podlijte (zvlášť pokud jste do pekáče dali brambory), přiklopte a pečte ve troubě vyhřáté na cca 120°C do změknutí masa - bude to trvat alespoň dvě tři hodiny, ale konfitování při této nižší teplotě se vám vrátí na chuti masa, věřte mi. Závěrem dopečte na vyšší teplotu bez poklice - do zlaté kůrčičky.

Z pekáče po upečení vyjměte maso (a případně i brambory) a ingredience společně s částí výpeku rozmixujte se dvěma lžícemi brusinkové marmelády na voňavou nasládlou omáčku, kterou podávejte ke kachně. 

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno