Pažitka
Název:

Kakaová kaše z cizrny


Kakaová kaše z cizrny


Ingredience:
Ingredience:
cizrna (v neuvařeném stavu)100 g
voda100 ml
jemné ovesné vločky (pro bzl může být uvařená rýže) malá hrst
kakao dle chuti
javorový sirup/kokosový cukr dle chuti
kurkuma špetka
chia semínka (namočená pár minut ve vodě) dle chuti
kokos dle chuti
skořice dle chuti
ořechy dle chuti
banán/hruška dle chuti
vysokoprocentní hořká čokoláda dle chuti
Postup přípravy:

Někdy to chce ráno trošku víc přemáhání, abych si zacvičila nebo zaběhla a velkou motivací mi bývá vidina zasloužené snídaně. Proto jsem si vymyslela tuhle cizrnovou, je totiž plná bílkovin. Použití cizrny na sladko vás u mě už asi nepřekvapí, z ničeho jiného už dorty skoro nepeču. Kvůli vyváženosti je přidat trochu obiloviny a aby kaše nechutnala po cizrně, je ideální přebít ji kakaem. Pokud se bojíte nadýmání, nezbývá nic jiného než zkusit co s vámi cizrna dělá a pomoc by měla špetka kurkuma.

  1. Předem namočenou (minimálně 8 hodin) cizrnu uvaříme do měkka. 
  2. Poté ji rozmixujeme s  vodou a obilovinou a podle potřeby přidáme vodu tak, aby měla kaši ideální konzistenci.  
  3. Mixujeme s kakaem, chia semínky, kapkou sirupu či cukru.
  4. Nakonec si na kaši doladíme dle chuti. Já mohu doporučit skořici, cukr, banán či hrušku a trošku nasekané kvalitní čokolády. 
Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno