Pažitka
Název:

Kakaová ovesná kaše a acai


Kakaová ovesná kaše a acai


Ingredience:
Ingredience:
jemné ovesné vločky50 g
mléko (ovesné)200 ml
nepražené kakao2 lžíce
acai prášek2 lžíce
čekankový sirup1 lžíce
ovoce na ozdobení
Postup přípravy:

Konečně je zpět období teplých snídaní, nadýchaných lívanců, horkých vaflí a krémových kaší. Jak já jsem se na něj těšila! Přes všechno to lamentování nad špatným počasím, studenýma nohama, věčně červeným nosem, deštěm, přibývajícími vrstvami svetrů pod kabátem a tmou ve čtyři odpoledne, má podzim nepopsatelné kouzlo, pro které ho tak miluji. Konečně moje tělo toužebně volá každé ráno po misce horké obilné kaše, a já vždy jeho přání s radostí vyslyším.

Nejenže vás kaše po ránu náramně prohřejí a nastartují trávení pro následující den, zároveň vás zasytí opravdu na dlouho. Zvlášť v tomto chladném období se snažím dbát na pořádný příjem vitamínů, proto do jídel mimo řádné dávky čerstvého ovoce a zeleniny, ráda přidávám i některé z takzvaných superfoods. Jedním z nich je acai prášek, který je přímo nabitý antioxidanty a vitamíny. Navíc má nádherně fialovou barvu a úžasnou chuť připomínající borůvky v čokoládě. Každému jídlu dodá příjemnou svěžest a šťavnatost. Acai prášek mám momentálně od firmy Balíček zdraví a jsem s ním moc spokojená, proto vám dole pod receptem nechám odkaz, tak na něj můžete mrknout.

Ještě bych se s vámi chtěla podělit o můj objev měsíce, čekankový sirup! Jedná se o alternativní sladidlo, které má oproti ostatním sirupům minimální glykemický index a vy nemáte ihned po dojedení snídaně potřebu vyluxovat ledničku, a zároveň velmi nízkou kalorickou hodnotu. Za mě je to rozhodně fajn zpestření a ozvláštnění jídelníčku. Vím, stále je to sladidlo, ale lžička medu nebo sirupu do ranní kaše ještě nikomu neublížila, no ne?

Co vy a alternativní sladidla a rostlinné sirupy, používáte je? 

Ovesné vločky nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem a pomalu přivedeme k varu. Osladíme čekankovým sirupem (pokud ho nemáte, použijte med nebo jiné vaše oblíbené sladidlo) a vaříme na mírném plameni do zhoustnutí přibližně 10 minut. Ve chvíli, kdy je kaše hustá tak akorát podle našich představ, vypneme plotýnku a vmícháme kakao a acai prášek. 

Hotovou kaši ozdobte oblíbeným ovocem, zakápněte sirupem a pak už si jen vychutnejte vaši snídani.

Poznámka: Acai prášek seženete TADY.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno