Pažitka
Název:

Kakaové kokosovo-ořechové hrudky s banánem a čokoládou


Kakaové kokosovo-ořechové hrudky s banánem a čokoládou


Ingredience:
Ingredience:
kokos40 g
voda105 g
banány2 ks
med či jiné tekuté sladidlo2 - 3 lžíce
mleté lískové ořechy26 g
bezlepkové ovesné vločky60 g
nesolené kešu ořechy2 - 3 hrsti
kakaový prášek2 lžíce
lískooříškový krém Šmakoun2 lžíce
kokos dle potřeby
kvalitní vysokoprocentní hořká čokoláda dle potřeby
Postup přípravy:

Za chvíli tu máme Vánoce a já budu připravovat pro syna vlastní adventní kalendář. Pomalu, ale jistě začínám trénovat vánoční cukroví a tyto hrudky u nás rozhodně nebudou chybět. Nejen, že jsou velmi chutné, ale zároveň vám provoní celý byt a velmi příjemně naladí. Jejich výhodou je rovněž velmi rychlá příprava. Určitě je vyzkoušejte i s kokosovým cukrem, nemají chybu.

Jelikož syn nemá rád suché verze, připravila jsem je trošku jinak než jindy. Kokos jsem den předem namočila do vody, ideální je než se jde spát. Následující den jsem jej přecedila přes sítko, přidala rozmačkaný banán, med, mleté lískové ořechy, kakaový prášek, nalámané kešu ořechy, zamíchala a dle konzistence přidala namleté ovesné vločky, konzistence musí být hustá, netekoucí. 
Část jsem si oddělila a přidala lískooříškový krém Šmakoun a důkladně zamíchala. Syn jej nesmí a já na něj měla velkou chuť. Takže jsme měli dvě verze. Pokud si bohužel nemůžete Šmakouna dopřát z důvodu obsahu syrovátky a vaječného bílku, lze jej vynechat nebo nahradit Ghítelou.

Plech jsem vystlala pečícím papírem a za pomoci lžíce jsem tvarovala hrudky. Během tvarování si předehřejeme troubu na 180°C, když máme hrudky hotové, vložíme je do rozehřáté trouby, necháme péct 15 minut, nakonec troubu otevřeme, posypeme nastrouhanou čokoládou a na čokoládu kokos, necháme v troubě čokoládu jen na hrudkách roztéct.
Za dospěláky doporučuji určitě Šmakouna či Ghítelu přidat za malé mlsáčky být nemusí. Hrudky nevydržely ani do večera.

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno