Pažitka
Název:

Kakaový koláč s ricottou a mučenkovým krémem (passionfruit curd))


Kakaový koláč s ricottou a mučenkovým krémem (passionfruit curd))


Ingredience:
Korpus:
celozrnná špaldová mouka175 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 balíčku
třtinový cukr50 g
kakao2 vrchovaté lžíce
vejce1 ks
mléko200 ml
Horní vrstva:
ricotta200 g
vejce2 ks
hustý bílý jogurt nebo zakysaná smetana150 g
mléko120 ml
mučenkový krém5 velkých lžic
Postup přípravy:

Kdo odebíráte Zajíce v krabici, tak jistě víte, o čem je řeč. Proslulý "lemon curd" v nové a originální příchuti - marakuja. Je dokonalý…A v kombinaci s ricottou velmi lahodný a osvěžující. Zkuste ho taky.

Nejdříve si připravíme korpus a začneme smícháním všech suchých ingrediencí. Přidáme vejce, mléko a umixujeme do hladka. Troubu rozpálíme na 180 stupňů a koláčovou formu (25 cm) vymažeme a vysypeme. Vlijeme rovnoměrně těsto a pečeme 20 minut. Mezitím si připravíme horní vrstvu. Do mísy si dáme ricottu, vejce, jogurt, mléko a mučenkový curd. Vše rozmixujeme do hladkého krému, případně můžeme ještě přisladit. Když máme korpus téměř upečený, nalijeme na něj ricottový krém a pečeme ještě dalších asi 20 minut. Koláč chutná nejlépe chlazený z lednice, tedy pokud to vydržíte (smích).

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno