

| Ingredience: | |
| jemně mletá špaldová mouka | 200 g | 
| vejce | 1 ks | 
| olej | 80 ml | 
| kypřící prášek do perníku | 3/4 balení | 
| kakao | 1 - 2 lžíce | 
| rostlinné mléko | 200 ml | 
| kokosový cukr | 2 - 3 lžíce | 
| středně velké hrušky | 3 ks | 
| kokosový olej | na vymazání | 
| špaldová mouka na obalení hrušek | 3 lžíce | 
Dnes mám pro vás další podzimní recept s hruškami, a protože miluji perníkové koření, volba byla jasná. Tenhle kakaový perník zvládnete upéct raz dva a odpoledne už si ho můžete vychutnávat u kávičky nebo hrnku čaje.
Mouku vsypeme do mísy, přidáme kypřící prášek a všechny ostatní suroviny kromě hrušek. Pomocí robota vyšleháme vláčné těsto a vlijeme ho do kokosovým olejem vymazané formy. Pokud by se vám zdálo těsto moc husté, přidejte ještě trochu mléka. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme je na větší kousky. Kousky hrušek obalíme v mouce, aby nám při pečení neklesly na dno. Takto obalenými hruškami poklademe vršek těsta a pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 25 - 30 minut.
Podrobné info: