

| Ingredience: | |
| hladká mouka (špaldová) | 80 g | 
| solamyl | 20 g | 
| holandské kakao | 20 g | 
| nastrouhané mandle | 60 g | 
| změklé máslo | 20 g | 
| mléko | 120 ml | 
| med | 1 lžíce | 
| skořice | špetka | 
| tlučený hřebíček | špetka | 
| mletý zázvor | špetka | 
| kůra z jednoho citronu | dle chuti | 
| třtinový cukr | 70 g | 
| vejce | 2 ks | 
| rumová esence nebo rum | 1 lžíce | 
| práškový medový perník | 2 lžíce | 
| jedlá soda nebo prášek do pečiva | 1 lžička | 
| tuk | na vymazání formy | 
| mouka | na vysypání formy | 
| čokoláda na vaření | 1 tabulka | 
| máslo (na rozpuštění) | kousek | 
| mandle | dle chuti | 
| domácí šlehačka | dle chuti | 
Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.
Mouku smícháme se sodou, mletými oříšky, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme skořici, hřebíček a citronovou kůru. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med. Mléko s máslem a medem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme v troubě cca 45 minut. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.
Podrobné info: