Pažitka
Název:

Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením - ala Sachr dort


Kakaový srnčí hřbet s perníkovým kořením - ala Sachr dort


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka (špaldová)80 g
solamyl20 g
holandské kakao20 g
nastrouhané mandle60 g
změklé máslo20 g
mléko120 ml
med1 lžíce
skořice špetka
tlučený hřebíček špetka
mletý zázvor špetka
kůra z jednoho citronu dle chuti
třtinový cukr70 g
vejce2 ks
rumová esence nebo rum1 lžíce
práškový medový perník2 lžíce
jedlá soda nebo prášek do pečiva1 lžička
tuk na vymazání formy
mouka na vysypání formy
čokoláda na vaření1 tabulka
máslo (na rozpuštění) kousek
mandle dle chuti
domácí šlehačka dle chuti
Postup přípravy:

Moučník podle babičky, ale chutnal nám více, jak pravý Sachr. Byl vláčný, mokrý a tak jej budu dělat častěji.

Mouku smícháme se sodou, mletými oříšky, přidáme kakao a solamyl. Vsypeme skořici, hřebíček a citronovou kůru. Máslo necháme rozpustit ve vlažném mléce, kam vmícháme i med. Mléko s máslem a medem přilijeme k sypké směsi. Vmícháme dvě vejce, vše dobře promícháme a nalijeme do vysypané a vymazané formy. Pečeme v troubě cca 45 minut. Nakonec vychladlý moučník polijeme čokoládovou polevou a dáme do chladu. Zdobíme mandlemi a šlehačkou.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno