Pažitka
Název:

Kakaový tapioka puding s brusinkovo-višňovým topingem


Kakaový tapioka puding s brusinkovo-višňovým topingem


Ingredience:
Ingredience:
tapiokové perly velikosti S100 g
domácí kokosové mléko600 ml
datlový sirup5 lžic
kakao2 lžíce
vypeckované višně150 g
sušené brusinky hrst
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Poslední dobou není chuť ani čas něco vymýšlet, takže vařím osvědčené pokrmy nebo zkouším recepty jiných. S tapiokou jsem se seznámila prvně a do pudingu jsem se pustila (po nastudování několika postupů) po svém.

Tapioku namočíme přes noc do vody tak, aby hladina dosahovala cca 2-3cm nad perly. 
Druhý den slijeme přebytečnou vodu, pokud je třeba a zalijeme perly mlékem. Přidáme datlový sirup a kakao a přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí, cca 15-20min. Směs naplníme do skleniček a ozdobíme topingem. 
Ten připravíme svařením brusinek a pokrájených višní v trošce vody. Dezert dáme vychladit do lednice.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno