

| Ingredience: | |
| kančí maso | 1000 g |
| cibule | 1000 g |
| povidla | 200 g |
| hovězí vývar | 1000 ml |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bobkový list | dle chuti |
| jalovec | dle chuti |
| rozmarýn | dle chuti |
| listová petržel | dle chuti |
Je mnoho způsobů jak udělat dobrý guláš. Obvykle, když vařím pro sebe, dělám si pikantní základ, aby mělo jídlo pořádný říz. Dnes jsem však použil jednu z mých oblíbených variant, a sice snoubení zvěřiny se sladkými chutěmi. Zvolil jsem povidla, která výborně doplňují chuť divokého masa.
V hrnci jsem orestoval cibulku tak, aby měla co nejtmavší barvu. Přidal jsem na kostky nakrájené maso a restoval tak dlouho, dokud nepustilo trochu vody. Počkal jsem, až se voda odpaří a přidal povidla. Vše jsem důkladně promíchal a zalil vývarem. Pak už stačí jen přidat sůl, pepř, bobkový list, jalovec a rozmarýn a vařit tak dlouho, dokud maso není hezky měkké.
Na ozdobu jsem si orestoval cibulku a posypal petrželkou. Doporučená příloha je chléb.
Podrobné info: