

| Ingredience: | |
| kančí hřbet | 1 kg |
| velká cibule | 1 ks |
| velká mrkev | 1 ks |
| velká petržel | 1 ks |
| celer | 1/2 ks |
| jalovec | 4 kuličky |
| badyán | 1 hvězdička |
| celá skořice | cca 2 cm |
| citronová kůra | 1/4 lžičky |
| domácí švestková povidla | 4 lžíce |
| polosladké červené víno | 200 ml |
| máslo | 2 plátky |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
Můj pomocník v kuchyni číslo jedna (když nepočítám dceru), měl dnes noční směnu. A opravdu se činil. Hned jak jsem ráno vešla do kuchyně, linula se ke mně nebezpečně hříšná vůně. Vydržet do oběda si vyžádalo poslední zbytky mojí vůle (smích).
Pozn.: Možná je to hřích, připravovat kančí hřbet takto. Slušela by mu určitě hlavně minutková úprava. My to ale takto milujeme a dá si s námi i tříletá dcera.
Kančí hřbet očistíme a odblaníme. Pokud se na délku nevejde do pomalého hrnce, překrojíme ho na dvě části. Cibuli nakrájíme nahrubo a nasypeme na dno hrnce. Na ní položíme maso a přidáme švestková povidla. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kostky a zasypeme s ní maso. Přihodíme ještě jalovec, badyán, skořici, citrónovou kůru, osolíme, opepříme a vše zalijeme 200 ml červeného vína a 200 ml vody/vývaru. Na vrch položíme dva plátky másla a pomalíme na stupeň LOW asi 8 hodin. Poté maso vyjmeme, vybereme koření a zbytek rozmixujeme na omáčku (pyré). Případně můžeme ještě dosolit. Jako přílohu jsem tentokrát zvolila špecle, ale hodí se určitě i houskový knedlík nebo opékané brambory. Snad si pochutnáte stejně jako my.
Podrobné info: