Pažitka
Název:

Kančí medailonky s liškami


Kančí medailonky s liškami


Ingredience:
Ingredience:
vykostěný a odblaněný váleček z kančího hřbetu dle potřeby
lišky hrst
tymián3 snítky
červený pepř celý (můžete rozdrtit)1 - 2 lžičky
vývar100 ml
smetana100 ml
sůl dle chuti
peř špetka
olej trochu
Postup přípravy:

Zvěřina je velmi chutné, dietní a zdravé maso. Mám hodného souseda, který na mě vždycky myslí, když se trefí. Dnes jsem připravovala maso ze hřbetu  mladého kance, maso je krásně měkké a není cítit tolik zvěinou jako starší kusy. Takže pokud budete mít možnost, volte radějí mladší zvíře. Lišky jsem měla z loňska ještě v mrazáku a tak jsem je použila do dnešní omáčky. Ale na lišky při mražení pozor!

Velmi rády hořknou a proto je, jako jediné houby, před mražením oblanšíruji. Pak se nestane, aby zhořkly.  Použitý červený pepř má podobně jako zelený trochu ovocnou chuť a není příliš pálivý. A pokud nemáte zvěřinu, nezoufejte, můžete klidně připravit i z vepřové panenky.

Maso nakrájíme na plátky cca 1,5cm široké, osolíme a opepříme. Na pánvi s olejem je opečeme z obou stran, trvá to cca 2 minutky z každé strany. Můžeme i méně, pokud chceme, aby byli uvnitř růžové.  Maso vyjmeme a udržujeme je teplé. Do pánve vlijeme trochu vývaru a necháme ze dna pánve " odmočit " opečené kousíčky. Promícháme a přihodíme lišky, podle velikosti překrájené nebo celé a tymián s červeným pepřem.

Vývar přiléváme po troškách, necháme ho vždy skoro odpařit a lišky asi 10 minut restujeme a dusíme. Osolíme je a přilijeme smetanu. Necháme zredukovat na požadovanou hustotu omáčky.

Dochutíme. Pokud chcete, můžete maso přidat na konec do omáčky prohřát. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno