Pažitka
Název:

Kančí na červeném víně


Kančí na červeném víně


Ingredience:
kančí maso500 g
mrkev3 ks
špek kousek
větší cibule + 3 malé cibule2 ks
červené víno (kvalitnější)300 ml
vývar nebo voda dle potřeby
sůl špetka
pepř špetka
kmín špetka
mletá sladká paprika špetka
pálivá paprika špetka
máslo kousek
Ingredience:
Postup přípravy:

Kdo miluje zvěřinu, ať neváhá a tasí pánev.

Orestujeme si cibuli najemno na špeku do hněda, přidáme maso a necháme pořádně opéct. Vydusíme na tuk, přidáme nakrájený česnek, orestujeme. Přidáme meltou sladkou papriku a trošku pálivé, kmín. Zarestujeme a zalijeme půl na půl červeným vínem a vývarem nebo vodou. Dusíme. Když je maso poloměkké, přidáme na kolečka nakrájenou mrkev. Dál dusíme. Podle potřeby dolíváme víno a nebo vodu či vývar. Dosolíme (kdo používá, může si přidat masox). Ke konci si přidáme na čtvrtiny nakrájenou cibuli a necháme už jen probublat, aby změkla. Zjemníme kouskem másla.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno