Pažitka
Název:

Kančí na hříbkách v pomalém hrnci


Kančí na hříbkách v pomalém hrnci


Ingredience:
Ingredience:
kančí maso na dušení850 g
mražená hříbková směs400 g
slanina150 g
smetana ke šlehání150 - 200 g
olej2 lžíce
cibule1 ks
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
Postup přípravy:

Máte pomalý hrnec, ale nemáte kančí maso? Nezoufejte, stejným způsobem můžete připravit i hovězí, nebo vepřové.

Z mrazáku vytažené a mírně povolené hříbky dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat. Poté hříbky dáme na dno kameninové nádoby pomalého hrnce, zlehka opepříme, osolíme a promícháme.

Maso opláchneme, osušíme, odkrojíme přebytečný tuk a blanky.

Do masa uděláme ostrým nožem otvory, do kterých dáme na delší špalíčky nakrájenou slaninu. 

Maso osolíme, opepříme a pro lepší držení tvaru maso utáhneme provázkem.

V pánvi na rozehřátém oleji restujeme do sklovita drobně nakrájenou cibuli. 

Na ni dáme prudce  ze všech stran zatáhnout připravené maso a poté ho i s výpečkem přendáme do pomalého hrnce na hříbkovou směs.

Hrnec zakryjeme poklicí, nastavíme na II. stupeň a vaříme 4 hodiny. 

Měkké maso z hrnce vytáhneme a uchováme v teple. K hříbkové šťávě přilijeme cca 3/4 kelímku smetany a ponorným mixérem rozmixujeme. 

Podle toho, jak chceme mít omáčku hustou, můžeme dát smetanu celou.

Omáčku prohřejeme, maso zbavené provázku nakrájíme na porce a podáváme s rýží. Vhodný je i houskový knedlík.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno