Pažitka
Název:

Kančí na pomerančích a skořici

vaření v pomalém hrnci


Kančí na pomerančích a skořici


Ingredience:
Ingredience:
kančí plec800 g
olej2 lžíce
velká cibule3 ks
česnek5 stroužků
velký pomeranč2 ks
mletá skořice1 lžička
zeleninový bujón1 kostka
mletý pepř špetka
pomerančová šťáva200 ml
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Divočina je náramná pochoutka. Pokud tento druh masa nemáme,jídlo můžeme připravit i z hovězí kližky a pochutnáme si také.

Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky.
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění. 
Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce.
Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí.
Hrnec nastavíme na II.stupeň a necháme pracovat 4hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem.
Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.
Poznámka
Pokud nemáme pomalý hrnec, dusíme v obyčejném kastrolu za občasného podlití doměkka.
Také můžeme použít papiňák, ve kterém bude maso měkké cca do 50minut.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno