Pažitka
Název:

Kančí ragú


Kančí ragú


Ingredience:
Ingredience:
kančí maso nebo jiná zvěřina750 g
mrkev1 ks
celer2 řapíky
sušené houby hrst
slanina150 g
brandy (můžete použít cca 150 ml červeného vína)50 ml
velká cibule1 ks
čerstvý tymián dle chuti
bobkový list2 ks
jalovec8 kuliček
nové koření5 kuliček
pepř5 kuliček
olej trochu
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kančí a i ostatní maso ze zvěřiny je velice zdravé a dietní, obsahuje minimum tuku, dokonce méně než maso kuřecí i králičí. Měla jsem doma ještě ořez z mladého kance, tak jsem zužitkovala na ragú. Můžete podlít klasicky červeným vínem, já jsem tentokrát zvolila panáka brandy a bylo to skvělé :-) Pokud se dostanete ke zvěřině, určitě vyzkoušejte, třeba i s tím vínem.

Maso nakrájíme na kostky, cibuli, mrkev a celer na kostičky. Na oleji orestujeme nejprve cibuli se slaninou, pak přidáme mrkev, celer a houby. Restujeme asi 5 minut na mírnějším plameni. Pak přihodíme maso, opečeme ze všech stran, osolíme, přidáme všechno koření včetně tymiánu a vlijeme brandy. Necháme zcela odpařit a poté podlijeme nepatrně vodou. Přiklopené dusíme asi hodinu, občas promícháme a postupně podléváme, když se voda skoro vypaří. Ragú by se nemělo zahušťovat, takže podléváme opravdu jen tak, aby nám vznikla hustší šťáva.
Podávala jsem s bramborovými spätzlemi, je možno také s bramborovým knedlíkem, rýží, prostě podle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno