Pažitka
Název:

Kančí roláda s masovou fáší


Kančí roláda s masovou fáší


Ingredience:
Ingredience:
kančí žebra dle potřeby
pikantní klobásky dle potřeby
lesní houby dle potřeby
slanina kousek
vejce1 ks
máslo kousek
čerstvý tymián pár snítek
čerstvě nadrcený pepř špetka
sůl dle chuti
kořenová zelenina dle chuti
cibule1 ks
nové koření pár kuliček
celý pepř pár kuliček
jalovec pár kuliček
bobkový list1 ks
šípková zavařenina dle chuti
silný vývar, který připravíme pomalým vařením žeber a zeleniny dle potřeby
olej trochu
sůl dle chuti
kančí maso dle potřeby
Postup přípravy:

Kančí maso v pomalém hrnci je bezkonkurenční. V podobě rolády si jistě pochutnáte. Kvalitní a hojný cibulový základ a čerstvý tymián udělají své.

Den před plánovanou přípravou rolády seřízneme opatrně maso z žeber a vznikne nám plát. Uložíme do lednice. Zbytek masa mezi žebry ponecháme na kostech, žebra posekáme na menší kusy a vložíme do studené vody spolu se zeleninou a kořením, které do vývaru přidáváme. Osolíme a necháme na mírném ohni probublávat několik hodin. Já jsem vývar a následně i roládu připravovala v pomalém hrnci. Vývar na stupeň I. 8.5 hodiny.

Druhý den začneme s roládou. Maso z uvařených žeber ve vývaru obereme a najemno umeleme s kouskem slaniny. Pokud je potřeba trochu přisolíme. Přidáme vejce, otrhané lístky tymiánu, drcený pepř a kousek másla.
Plát masa z obou stran dostatečně osolíme a opepříme, potřeme masovou fáší, poházíme kousky hub a poklademe klobáskami. Pevně svineme ( pohlídáme si, abychom rolovali ve směru vláken, aby se roláda pak krájela přes ) a zpevníme provázkem.
Já mám pomalý hrnec s kameninovou nádobou vhodnou na sporák, takže vše jsem připravovala rovnou v něm. Maso opečeme na oleji ze všech stran, vyjmeme, na oleji orestujeme cibuli, pak přidáme nastrouhanou zeleninu a koření a ještě chvilku restujeme. Já jsem přihodila i zbytek pokrájených hub. Vrátíme zpět maso, podlijeme připraveným vývarem, přiklopíme a dusíme. Já zapnula hrnec na stupeň II. a maso dusila 3 hodiny. Mezitím jsem ho několikrát obrátila.
Maso vyjmeme, zbavíme provázku a uchováme v teple. Šťávu propasírujeme, případně ještě rozmixujeme a dochutíme šípkovou zavařeninou.
Část vývaru při podlévání můžeme nahradit červeným vínem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno