Pažitka
Název:

Kapr na kmíně s brambory a drcenými rajčaty


Kapr na kmíně s brambory a drcenými rajčaty


Ingredience:
Ingredience:
vykuchaný kapr1/2 ks
drcená rajčata1 plechovka
středně velké bramborycca 6 ks
třtinový cukr dle chuti
oregano dle chuti
bazalka dle chuti
kmín dle chuti
máslo dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Kapr... někdo ho má rád, druhému smrdí a někdo ho nejí kvůli kostem. U nás nedáme na kapra dopustit, je to dobře dostupná ryba a za rozumné peníze, navíc nám velice chutná, takže si ho občas uděláme i jinak než na řízek. Tentokrát jsem vyslyšela přání dcerky, že by ho chtěla s rajčátky. A abych si ulehčila práci, dala jsem to vše do jednoho pekáče. Výsledkem je super "jednopekáčovka".

Kapra naporcujte na zhruba 5 cm velké kousky, osolte a okmínujte ho. Brambory oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Do pekáče dejte brambory, osolte je, okmínujte, přidejte pár plátků másla a zalijte je rajčaty z plechovky. Přidejte oregano, bazalku, cukr podle chuti, aby nebyla omáčka příliš kyselá, můžete však cukr úplně vynechat. Nahoru nandejte kusy kapra, zase pár plátků másla a přiklopte víkem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba na 200°C asi 90 minut. Záleží na vaší troubě.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno