

| Ingredience: | |
| kapr | 4 porce |
| máslo | 2 lžíce |
| sójová omáčka | 0,5 dcl |
| česnek | 4 stroužky |
| bílé víno | 1 dcl |
| med | 0,5 dcl |
| kmín | špetka |
| pepř | špetka |
| sůl | špetka |
Kapří maso se sladkokyselou marinádou, která dodá maso tu správnou chuť.
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.
Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.
Podrobné info: