Pažitka
Název:

Kapr na medu


Kapr na medu


Ingredience:
Ingredience:
kapr4 porce
máslo2 lžíce
sójová omáčka0,5 dcl
česnek4 stroužky
bílé víno1 dcl
med0,5 dcl
kmín špetka
pepř špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Kapří maso se sladkokyselou marinádou, která dodá maso tu správnou chuť.

Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.

Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Remková

    zavřít okno