Ingredience: | |
kapr | 4 porce |
máslo | 2 lžíce |
sójová omáčka | 0,5 dcl |
česnek | 4 stroužky |
bílé víno | 1 dcl |
med | 0,5 dcl |
kmín | špetka |
pepř | špetka |
sůl | špetka |
Kapří maso se sladkokyselou marinádou, která dodá maso tu správnou chuť.
Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.
Pečeme na 250 stupňů nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme.
Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.
Podrobné info: