

| Ingredience: | |
| kapří filety | 4 ks |
| kmín celý | 1 špetka |
| máslo | 1 plátek |
| olivový olej | 1 lžíce |
| limetka | 1 ks |
| Na marinádu: | |
| stroužek česneku | 3 ks |
| čerstvý zázvor | 5 cm |
| šťáva z celé limetky | 1 ks |
| olivový olej | 5 lžic |
| mořská sůl | 1 lžička |
| Příloha: | |
| bramborová kaše | |
| polníček | |
| rajčata |
Milujete kapra? Ryby? V tom případě jste u toho správného receptu, který chce pár hodin trpělivosti a poté vás rybka vystřelí do gastro nebe chutí.
Nejprve si připravíme marinádu,ve které bude kapřík nejméně 12 hodin odpočívat.
Utřeme česnek, zázvor nastrouháme co nejjemněji. Do mísy k česneku se zázvorem vymačkáme šťávu z limetky, přidáme olivový olej a řádně promícháme.
Filety si nasolíme, vložíme do připravené marinády a uložíme do lednice. Po 12 hodinách kapra vyndáme, posypeme celým kmínem.
Na pánvi zpěníme máslo a rybku smažíme dorůžova. Jako přílohu jsem zvolila bramborovou kaši, salát z polníčku a rajčat. Jednoduché a vynikající.
Dobrou chuť!