Pažitka
Název:

Kapusta zapečená s bulgurem a uzeným masem


Kapusta zapečená s bulgurem a uzeným masem


Ingredience:
Ingredience:
bulgur1 hrníček
kapusta1/2 hlávky
uzené maso1 větší hrst
vejce zozmíchaná s mlékem3 ks
velká cibule1 ks
česnek5 stroužků
majoránka1 hrst
sůl1 špetka
sádlo1 lžíce
strouhanka na vysypání formy1 hrstka
Postup přípravy:

Milovníci bulguru, kapusty a uzeného masa, těšte se. Toto jídlo je chutné, syté a na talířku krásně barevné. 

Kapustu nakrájíme na proužky a dáme na cca 5 minut vařit do osolené vody.
Slijeme a ihned propláchneme ledovou vodou.
Bulgur uvaříme, pokud máme, v uzeném vývaru, pokud ne, tak ve vodě, na skus. Slijeme.

Na troše sádla orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme pokrájené maso, posekaný česnek a ještě chvilku promícháváme. Okořeníme majoránkou. Přisypeme bulgur a přidáme kapustu, vše promícháme a dosolíme.
Zapékací misku vymažeme sádlem a vysypeme strouhankou.
Naplníme ji směsí, trochu přimáčkneme a zalijeme osolenými vejci s mlékem.
Vložíme do trouby vyhřáté na 200C a zapečeme dozlatova.

Dobrou chuť! 

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno