

| Ingredience: | |
| růžičková kapusta | 10 ks |
| nahrubo nastrouhaná zelenina (kedluben, dýně, mrkev...) | dle potřeby |
| nakrájená paprika | 1 ks |
| nakrájená cibule | 1 ks |
| česnek | dle chuti |
| olej | trochu |
| mletý kmín | špetka |
| koriandr | špetka |
| sůl | špetka |
Naše fantazie se někdy ztrácí při pohledu na stále stejnou zeleninu, zvláště když úroda nebo nákupy byly příliš velké.
Tady je rada: V pondělí zeleninu nakrájíme na plátky, v úterý na kostičky, ve středu nastrouháme na velkém struhadle, ve čtvrtek na jemném, v pátek rozmixujeme, v sobotu uvaříme vcelku a v neděli usušíme na horší časy.
Další týden kombinujeme techniky jako v tomto receptu. Na rozpálený olej dáme kmín, aby se otevřel. Vše je dílem pár sekund, takže vzápětí sypeme cibuli a pražíme za občasného míchání.
Pak přidáme nastrouhanou zeleninu, velmi jemně nakrájenou papriku (jídlo je s ní efektnější, přestože spotřebujeme jen malý kousek) a celé kapustičky. Posypeme mletým koriandrem, nakrájeným či lisovaným česnekem, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Osolíme.
Podrobné info: