Pažitka
Název:

Kapustičky v zelenině

vegetariánský recept


Kapustičky v zelenině


Ingredience:
Ingredience:
růžičková kapusta10 ks
nahrubo nastrouhaná zelenina (kedluben, dýně, mrkev...) dle potřeby
nakrájená paprika1 ks
nakrájená cibule1 ks
česnek dle chuti
olej trochu
mletý kmín špetka
koriandr špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Naše fantazie se někdy ztrácí při pohledu na stále stejnou zeleninu, zvláště když úroda nebo nákupy byly příliš velké.

Tady je rada: V pondělí zeleninu nakrájíme na plátky, v úterý na kostičky, ve středu nastrouháme na velkém struhadle, ve čtvrtek na jemném, v pátek rozmixujeme, v sobotu uvaříme vcelku a v neděli usušíme na horší časy.
Další týden kombinujeme techniky jako v tomto receptu. Na rozpálený olej dáme kmín, aby se otevřel. Vše je dílem pár sekund, takže vzápětí sypeme cibuli a pražíme za občasného míchání.

Pak přidáme nastrouhanou zeleninu, velmi jemně nakrájenou papriku (jídlo je s ní efektnější, přestože spotřebujeme jen malý kousek) a celé kapustičky. Posypeme mletým koriandrem, nakrájeným či lisovaným česnekem, podlijeme vodou a dusíme do měkka. Osolíme.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lenka Adlerová

    zavřít okno