Pažitka
Název:

Kapustová polévka s klobásovými knedlíčky


Kapustová polévka s klobásovými knedlíčky


Ingredience:
Ingredience:
menší kapusta1/2 ks
brambory3 ks
vinná klobásacca 200 g
větší cibule1 ks
česnek2 stroužky
mléko100 ml
sladká mletá paprika1 lžíce
drcený kmín1/2 lžičky
nové koření5 kuliček
sůl dle chuti
pepř dle chuti
hladká mouka2 lžíce
olej nebo sádlo dle potřeby
vývar1,5 l
Postup přípravy:

Už kdysi dávno jsem chtěla vyzkoušet polévku, ve které budou knedlíčky z vinné klobásy. Konečně jsem se k tomu dostala a zrealizovala. Původně jsem ji chtěla dělat jako klasickou gulášovku, ale měla jsem doma kapustu, tak jsem improvizovala. A musím říct, že je výborná. Kdo má rád chuť vinné klobásy, určitě ji zkuste.

Z klobásy vymačkejte po malých částech obsah a zformujte do knedlíčků, jde to snadno. Na oleji nebo sádle orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, zasypte ji moukou a upražte světlou jíšku. Pak přisypte papriku, rychle promíchejte a zalijte vývarem. Dobře jíšku rozmíchejte, aby v polévce nebyly hrudky. Přidejte kapustu pokrájenou na proužky, brambory na kostky, kmín, nové koření a osolte. Vařte cca 10 minut.

Na pánvi rozpalte trochu oleje a zprudka na něm orestujte klobásové knedlíčky,  které pak přidejte do polévky. Ještě zbývá přidat rozdrcený česnek a přilít mléko. Vařte do změknutí brambor, dochuťte pepřem a případně solí.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno